Hotel New Skanpol

Najniższa cena i
bezpieczeństwo transakcji
Najlepsze oferty

Przyjazd
05
Wyjazd
06

Nowa letnia karta w restauracji Sublima.

16.07.2024

Restauracja Sublima wprowadziła nową letnią kartę dań! Nasi utalentowani Szefowie Kuchni przygotowali wyjątkowe potrawy, które idealnie wpisują się w letni klimat, oferując różnorodność smaków i aromatów…

Letnie przystawki

Nowa karta dań obfituje w przepyszne przystawki. Polecamy szczególnie tatar z wołowiny z dodatkiem marynowanych rydzów, kurek, żółtka, musztardy francuskiej, pikantnej wiśni i szczypiorku. Miłośnikom ryb z pewnością przypadnie do gustu ceviche z łososia z lubczykiem, truskawkami, ogórkiem małosolnym, mango i chili. Dla tych, którzy preferują dania mięsne, przygotowaliśmy comber z jelenia z malinami, majonezem z orzechów laskowych, ikrą wędzonego śledzia, mikro ziołami i olejem pietruszkowym.

Orzeźwiające sałatki

W letniej karcie nie mogło zabraknąć orzeźwiających sałatek. Polecamy klasyczną sałatkę Cezar z grillowanym kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi, a także sałatkę z krewetkami, avocado, mango, owocami granatu, kolendrą i sezamem.

Wykwintne zupy

Zupy w Restauracji Sublima to kulinarne dzieła sztuki. Szczególnie Paniom polecamy krem z kalafiora z mlekiem kokosowym, mango, ogórkiem, owocami granatu i białą czekoladą. Inną interesującą propozycją jest krem szczawiowy z jajkiem, purée ziemniaczanym i boczkiem. Na miłośników ryb czeka zupa rybna z kwaśną śmietaną i ikrą z pstrąga, a także aromatyczny bulion wołowy z imbirem, pierożkami warzywnymi, glonami Wakame, kiełkami fasoli i grzybami shimeji.

Różnorodne dania główne

W nowej karcie znajdziecie również szeroki wybór dań głównych. Wśród mięsnych specjałów znalazła się gicz jagnięca z purée z pieczonego kalafiora, czerwoną kapustą, czarną porzeczką, jabłkiem, oliwą pietruszkową i sosem au jus. Polędwiczka wieprzowa z biszkoptem szpinakowym, pieczarkami, ciastem francuskim, sosem pieprzowym i warzywami sezonowymi to kolejna pozycja, która z pewnością przypadnie Wam do gustu.

Dla wielbicieli ryb przygotowaliśmy między innymi polędwicę z dorsza w sosie krewetkowym z karmelizowanym ananasem, dzikim brokułem i polentą oraz ośmiornicę z krewetką, salsą z pieczonej papryki i kolendry, ziemniakami i chorizo.

Menu dla dzieci

Nie zapomnieliśmy również o naszych najmłodszych Gościach. W nowej karcie znajdziecie specjalne menu dla dzieci, w którym proponujemy m.in. rosół z kurczaka zagrodowego, krem pomidorowy z makaronem, naleśniki, stripsy z kurczaka, makaron neapolitański oraz paluszki rybne.

Zapraszamy wszystkich Gości Hotelu New Skanpol do odwiedzenia Restauracji Sublima i wypróbowania nowej letniej oferty. Gwarantujemy, że każdy posiłek będzie niezapomnianym doświadczeniem, które sprawi, że będziecie chcieli do nas wracać. Pełne menu znajdziecie na stronie restauracji pod adresem https://restauracjasublima.pl/menu/. Do zobaczenia w Restauracji Sublima!