Najniższa cena i
bezpieczeństwo transakcji
Najlepsze oferty
Liczba dzieci
1 Dziecko
2 Dziecko
3 Dziecko
4 Dziecko
Piękne okoliczności przyrody, czysta i szeroka plaża oraz wiele atrakcji — to wszystko przyciąga co roku nad Bałtyk wielu turystów. Naturalnym jest, że w wakacje oprócz poznawania wielu nowych miejsc, poznaje się również lokalną kuchnię i specjały, które oferuje – to wzbogaca doświadczenie z każdej podróży. Co zatem warto zjeść w trakcie pobytu w Kołobrzegu i co znajduje się na liście „must try”?
To, co może zaskoczyć turystów odwiedzających Kołobrzeg to fakt istnienia… kołobrzeskiego ogórka. Jego cechą charakterystyczną jest wykorzystanie w procesie przetwórstwa naturalnej wody solankowej pozyskiwanej ze źródła solankowego numer 18, które odkryte i wykorzystywane jest od VII-VIII wieku. Ogórek kołobrzeski wpisany został na listę produktów tradycyjnych w 2006 roku i może stanowić oryginalną i pyszną pamiątkę znad morza!
Przechadzając się uliczkami nadmorskich kurortów, nie sposób nie poczuć unoszącego się w powietrzu waniliowego zapachu wypiekanych gofrów. Wakacji nie wyobrażają sobie bez nich dzieci, ale i dorośli. Nie dziwi nas to wcale – to smak nie do odtworzenia w domowych warunkach, a zajadane na plaży zachwycają jeszcze bardziej. Ci, którzy preferują inne słodkości takie jak naleśniki, ciasta czy lody, z pewnością znajdą dla siebie coś w kartach naszej hotelowej restauracji.
Zanim jednak pomyślimy o deserze, warto zdecydować się na obiad. Nie byle jaki, jeśli mówimy o nadmorskich klimatach. Jak Bałtyk długi i szeroki, słynie z bogactwa dań rybnych. Restauracja Sublima znajdująca się nieopodal naszego hotelu przygotowała je w taki sposób, by były nie tylko smaczne, ale i wykonane z wysokiej jakości składników, a niebanalne połączenia składników sprostają najbardziej wymagającym podniebieniom. Na przystawkę szef kuchni proponuje łososia, który zachwyci połączeniem z kiszonymi szparagami, kwaśną śmietaną i oliwą szczypiorkową. Pierwszy głód zaspokoi także ceviche z tuńczyka z awokado, mango i grzybkami shimei. Specjalnością Sublimy są dania główne z udziałem polędwicy z dorsza czy fileta z suma. Risotto z karmazynem to kolejna spośród wyjątkowych propozycji, które z pewnością dodadzą siły i wystarczą na wiele godzin aktywnego wypoczynku na plaży.
Po dniu pełnym wrażeń i smacznym posiłku nie zostanie już nic innego niż atrakcje zapewniane przez hotel lub błogi relaks w otoczeniu ciszy i spokoju. Komfortowe warunki zapewni pokój w New Skanpol, który sprawi, że po dniu pełnym wrażeń szybko zregenerujemy siły, a urlop nad morzem będzie jeszcze przyjemniejszy.
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez HNS 16 Sp. z o.o., Dworcowa 10, 78-100, Kołobrzeg Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .